Skip to the main content

De Eerste Patton Avond

de TC blikt terug op de Eerste Patton Avond…

Beste leden van de Vriendenkring,

De TC heeft een maand geleden met het rekenprogramma van de NBB voor Patton (“NBB RP”) een test gedaan. Een competitieavond met Patton via het NBB RP was nog niet eerder door de TC georganiseerd. Deze test was succesvol en gaf vertrouwen in de werking ervan.

De voorbereiding van de avond verliep vlekkeloos. De problemen waar wij tegen aan liepen konden wij vrij eenvoudig oplossen en het NBB RP verwerkte alles prima. Wij hadden geen enkele reden om aan te nemen dat het niet werkt.

De communicatie met de captains verliep vlekkeloos. Alle teams waren in de bekende opstelling aanwezig. Geen enkele verrassing.

Dan de avond. Nadat de kastjes ingelezen waren kwamen er veel vragen. In de instructie voor de captains stond dat het uitspelende captainspaar op de oneven tafel OW zou zitten. Het systeem bleek die vaak anders in te delen en zette het uitspelende captainspaar NZ op de even tafel. Dat gaf veel verwarring. De instructie voor de captains bleek dus onjuist. Daarvoor onze excuses.

Er waren meer vragen over de kastjes die wij niet goed hebben kunnen verifiëren. De kastjes zijn volgend aan het NBB RP en dit leek de 1e wedstrijd van 2 ronden verder goed te gaan.

Uiteindelijk is de 1e ronde gespeeld en daarvan hebben we een uitslag die wij op de website hebben gepubliceerd. Het is de TC niet gelukt om de 2e ronde op te starten. Ziekte van de organisator die ruimhartig werd vervangen door andere TC leden hielp hierbij niet mee. Uiteindelijk is besloten om een random indeling te maken en met handmatige briefjes te werken. De uitslag hiervan is ook op de website gepubliceerd.

De TC  constateerde een verschil tussen het NBB RP en de scorebriefjes. In de wedstrijdvorm van 1 wedstrijd met 2 ronden zit een imp-schaal van 4 spellen die licht afwijkt van de imp-schaal van 8 spellen die het NBB RP hanteert. Wij hebben de juiste NBB schaal van 8 spellen gebruikt voor de uitslag. Er komen nieuwe scoreformulier voor 8 spellen zodat wij dit zelf goed kunnen uitrekenen.

Deze week heeft de TC online en persoonlijk diverse keren overleg gehad en het volgende besloten:

  1. De Patton competitie gaat door.

Er resteren dus nog 2 avonden met 3 wedstrijden.

  1. Er komen nieuwe scorebriefjes voor 8 spellen. Wij verzoeken jullie deze in te vullen. Uitrekenen mag, maar hoeft niet. Voor controle en bij calamiteiten kunnen wij terugvallen op de briefjes.
  2. Aan het begin van iedere ronde controleert iedereen of hij goed zit aan de hand van de kastjes.

Als er vragen zijn of er is iets niet goed? Dan hebben wij in iedere zaal aan het begin van iedere wedstrijd een ‘kastjesbeheerder’ die u kan helpen.

  1. Wij bewaken de tijd. Dus de wedstrijden moeten op tijd klaar zijn. Gezien het schema is uitlopen geen optie. Dan wordt het erg laat voor iedereen.
  2. Mochten er onverhoopt toch problemen zijn met het rekenprogramma dan hebben wij een plan B.

Hopelijk worden het voor jullie én voor ons nog 2 leuke avonden.

 

Groet, Jaap Ravenhorst

Namens de TC

 

Andere artikelen
30-09-2023 Horecadrive Leusden

30-09-2023 Horecadrive Leusden

De voorbereidingen van 10e editie van de Horecadrive Leusden, die zal plaatsvinden op 30 september...

02/06/2023 - Ad de Vries
Zomerbridge bij Van Bekkum Bridge

Zomerbridge bij Van Bekkum Bridge

Vanaf dinsdag 06 juni 2023 tot en met dinsdag 29 augustus 2023 organiseert de Van Bekkum Bridge...

02/06/2023 - Ad de Vries
Donderdagmiddag…

Donderdagmiddag…

Was u erbij deze donderdag...? Zo niet, dan heeft u dit gemist: Zie de bijlage. Maar... dat...

26/05/2023 - Ad de Vries