Skip to the main content

DCB1 tegen VK1, en de virtuele tribune

30 man zat er op de virtuele tribune bij de online districtswedstrijd VK1 – DCB1!

Het district Gooi en Ommeland heeft bij afwezigheid van live bridge een open online Districts viertallen competitie opgezet.  Vriendenkring 1 dat een paar jaar geleden zelfs kort in de meesterklasse speelde is favoriet, maar na een paar pittige wedstrijden (waaronder een 4-16 nederlaag tegen het Bussumse DCB2) moest er afgelopen vrijdag gewonnen worden van DCB 1 om de kansen in eigen hand te houden. Omdat de wedstrijd behoorlijk leefde in Amersfoort en Bussum werd er vuegraph commentaar op Stepbridge geregeld en schoven uiteindelijk ruim 30 mensen online aan om de wedstrijd te volgen.  En die 30 mensen werden op een heerlijke pot getrakteerd. De vier van DCB 1 online speelden erg goed en namen halverwege de wedstrijd een voorsprong van 20 impen. Van die voorsprong snoepte VK1 spel voor spel wat af, om uiteindelijk met 7 impen verschil te winnen. Een dubbeltje op zijn kant en met een beetje meer geluk op een van de laatste spellen was DCB 1 aan de goede kant van de score geëindigd. Al met al hebben 8 spelers een leuke pot gespeeld en hebben ongeveer 30 man een leuke avond gehad achter de PC. Niet verkeerd, maar live bridge is nog steeds een stuk leuker en hopelijk snel weer mogelijk.

Bij een verslag hoort natuurlijk een spel. Bij het spel hoort een kort verhaal: Jaren geleden gaf VK 1 Nestor René Coppens een avondje les bij DCB en vertelde daar dat veel bieden meestal ook veel punten oplevert omdat je het de tegenpartij te lastig maakt (bieden, bieden, bieden! In René’s bewoording). Dat hebben ze blijkbaar goed in hun oren geknoopt en René moet afgelopen vrijdag gedacht hebben dat hij tijdens die avond in Bussum beter een ander onderwerp had kunnen behandelen:

In de open kamer boden Fred en Frans gemakkelijk naar 3SA en na een hartenstart van west waren er snel 9 slagen. Ricardo maakte het aan de andere tafel de tegenstanders te moeilijk door geïnspireerd en zeker goed getimed met 2S te openen. Bieden, bieden, bieden XXL, zou je kunnen zeggen. NZ kwamen er nu niet meer uit en gingen tot overmaat van ramp 1 down in 3rui. 12 impen voor DCB en René weet inmiddels dat ze goed naar hem luisteren als hij in Bussum iets komt vertellen.

Andere artikelen
Joop Mossink: Bondsmeester

Joop Mossink: Bondsmeester

7 april 2021: Ondanks dat wij in deze tijd niet zo vaak spelen, heeft Joop Mossink dezer dagen...

07/04/2021 - Ad de Vries, Meesterpuntenadministrateur
Stand van Zaken Districts-viertallen

Stand van Zaken Districts-viertallen

Dit seizoen worden ook de districts-viertallen online gespeeld. 9 teams van onze vereniging doe...

06/04/2021 - Michiel Wilbers
Interne viertallen 18-3-2021

Interne viertallen 18-3-2021

Afgelopen donderdag deden 8 viertallen mee aan de interne viertallen. Lees meer...

23/03/2021 - Jaap Ravenhorst