Skip to the main content

Spades are forever (in de online districtscompetitie)

District viertallen begonnen, met een stortvloed aan slems!

In de film Moonraker maakte James Bond ooit met 8 punten groot slem in klaveren. Het slachtoffer was natuurlijk de schurk in het verhaal. Als je het spel niet kent: Beroemde bridgespellen uit films . Nu zijn wij op de club lang niet zo goed als James Bond, maar dichterbij dan gisteren tijdens de online districtscompetitie kwam het zelden.
Frank Vlam, de James Bond in dit verhaal, opende met 3SA. Hij gaf daarmee aan 8 schoppens te hebben, maar teveel voor een 4 schoppen opening. Een stoere opening, maar met laf bieden word je geen James Bond. Vincent vroeg met 4K naar Franks Major, waarna Sven (de schurk in dit verhaal) met zijn mooie hand en twee azen 4 harten bood. Na vier schoppen bood Vincent slem omdat maat nauwelijks meer nodig kon hebben dan klaveren aas en een paar introevers. De schurk doubleerde uiteraard met zijn twee azen. Ko startte met klaveren heer. Frank gooide een ruiten weg op de aas en troefde 3 hartens voor 12 slagen (8 schoppens, klaveren aas en 3 introevers). Een troefstart had niet geholpen, want dan gooit Frank een harten weg op klaveren aas, troeft twee hartens en speelt een ruiten naar de heer. Een vrijwillig geboden klein slem met 17 punten! James zou trots op Frank zijn :-).
Het spel kwam langs in de wedstrijd VK1-VK2 in de Online districts viertallen competitie. Deze competitie is een prachtig initiatief van voornamelijk enthousiaste Vriendekring-leden. In totaal spelen er 35 teams mee uit het hele district. Meedoen kan niet meer (we zijn al begonnen), maar kijken kan op Step altijd. 22 januari wordt er weer gespeeld. De spellen zullen dan misschien wel iets minder spannend zijn.
Andere artikelen
Dr Evil, puntenkul of wetenschap?

Dr Evil, puntenkul of wetenschap?

Vorige week slem met 17 punt, deze week? Lees meer...

21/01/2021 - Ko Ravenhorst
Beker successen

Beker successen

Op STEP worden dit jaar ook de bekercompetities georganiseerd. Gisteravond was de tweede ronde...

14/01/2021 - Michiel
Het forum – Praat mee!

Het forum – Praat mee!

Het forum mag gebruikt worden! Lees meer...

08/01/2021 - Guus van Boven